Over de filosofie

Neder

Neder betekent “naar beneden of laag”.

Dat slaat op het lage landschap van ons land, maar  ook op onze filosofie; koken met wat de natuur ons biedt, in plaats van koken met wat wij verlangen van de natuur. Zo stellen wij ons nederig op tegenover de natuur.

Alles van eigen bodem

De zoektocht van Neder richt zich op het vinden en vieren van de smaak van Nederland. We zoeken naar de beste ingrediënten en producten van eigen bodem en werken alleen met wat er binnen de landsgrenzen en aangrenzende wateren te vinden is. Wij vragen ook van onze leveranciers dat zij enkel gebruik maken van Nederlandse ingrediënten. Een biertje moet dus gemaakt zijn van Nederlandse granen, kruiden en specerijen. 

Duurzaamheid

We werken met geschoten wild, duurzaam gevangen vis en met zuivelproducten van kleine, lokale, biodynamische melkveehouderijen. 

We halen geen enkel product van over de landsgrenzen.

We koken op en verwarmen/koelen het restaurant met groene windenergie uit Noord-Holland.

Hierdoor beperken we onze ecologische voetafdruk en zijn we klaar voor de toekomst. 

ingrediënt_herfst_eikenblad.png
 
logo_neder.png

Nederland als leverancier