Bij Neder wordt enkel gekookt met producten van Nederlandse bodem. Van azijn tot zuring. We koken met de seizoenen mee, met wild geschoten vlees, wild gevangen vis, groenten van het veld of uit onverwarmde kassen en kruiden uit de wilde natuur. Ook alle wijnen, cider en bieren worden gemaakt met Hollandse producten en zijn zoveel mogelijk wild gefermenteerd. Dicht bij de natuur en dat proef je!

BESTELLEN

KAN VIA

WHATSAPP:

0653729978

vrijdag 12/6: beschikbaar

zaterdag 13/6: beschikbaar

vrijdag 19/6: beschikbaar

zaterdag 20/6: beschikbaar

afhalen kan tussen 16:00 uur en 18:00 uur

afhaaladres:

1e Landdwarsstraat 12

1814 BL Alkmaar

Whatsapp: 0653729978

E-mail: brian@nederrestaurant.nl

Bestellen kan via Whatsapp en de betaling verloopt via Tikkie.

Zaterdag 6 juni zijn we gesloten.

Vanaf 12 juni ook op vrijdag geopend!

Het nieuwe menu staat online.

HOE WERKT HET?

Je haalt een tasje af bij ons in Alkmaar, gevuld met alle onderdelen voor een heerlijk diner. Het enige wat je zelf nog moet doen is het eten opwarmen en de borden mooi opmaken. Dit doe je onder begeleiding van geschreven instructies en video's van chefkok Brian.

  • Facebook
  • Instagram

VOORGERECHT

roodlof met een glace van gelagerde jenever en appelstroop, crème van geitenkaas en yoghurt, vinaigrette van lacto-aardbeiensap, Oost-Indische kers en jeneverolie

HOOFDGERECHT

borst en rillette van wilde duif met zomerbiet, gel van veenbessen, karnemelkmousseline, eikenbladsla en wilde kruiden 

eet je liever geen vlees? geef dit dan aan bij je bestelling. De duif wordt vervangen door meerdere bereidingen van zomerbiet

NAGERECHT

kers - granita van morellen - hangop met slagroom en brouwgerst - gel van gruit* - bierkoek

gruit is een eeuwenoud kruidenmengsel (gagel, rozemarijn, tijm, laurier en salie) dat vroeger werd gebruikt om bier op smaak te brengen voordat er werd overgestapt op het gebruik van hop

NEDERMENU

3-GANGEN VOOR €29,50
wordt geserveerd met puur volkoren zuurdesembrood
en gekarnde boter
 

menu #4:

vrijdag 12, zaterdag 13, vrijdag 19, zaterdag 20 juni

PAIRING MET BIER, WIJN EN CIDER

+ een aperitief                   €32,- per 2 personen

MAAK JE AVOND COMPLEET!

KAASPLANKJE                               €10,00

4 bijzondere kaasjes van Nederlandse bodem. Perfect voor tijdens de borrel of als extra gang. 

2 EXTRA BROODJES                       €4,50

met gekarnde boter

volkoren zuurdesembroodje met gezouten boter 

BORREL

APOSTELHOEVE                          €22,00

Müller Thurgau '19 (75cl)

Heerlijke witte wijn uit Maastricht. Fris en verrassend vol van smaak. Aroma van citrus, perzik en voorjaarsbloemen. Heel licht mousserend.

WIJN

APOSTELHOEVE                          €26,00

Cuvée XII '19 (75cl)

Spannende witte wijn van Müller-Thurgau, Auxerrois en Pinot Gris uit Maastricht. Licht kruidig, mineraal, levendig met een klein zoetje. Aroma van abrikoos, vijg en peer. Heel licht mousserend.

STOKHEM                                       €30,00

Pinot Noir '18 (75cl)

Verfijnde Limburgse Pinot Noir. 9 maanden op hout gerijpt. Aroma's van kersen en bessen. Gaat heel mooi bij verfijnde vleesgerechten en kazen.

KLEINE SCHORRE                        €28,00

Rivaner '19 (75cl)

Verfrissende witte wijn uit Zeeland. Tonen van groene appel en citrus, met een lichte ziltigheid. Erg mooi voor bij vis, schelp- en schaaldieren. 

CIDER

ELEGAST                                            €6,00

Hard Cider (33cl)

Een zeer zuivere cider gemaakt van hoogstamappels. Gefermenteerd met saisongist, zonder enige toevoeging van sulfiet. Dit is hoe Nederlandse appels smaken.

BIER

NEVEL                                                 €7,50

Erve: een wilde IPA (5,5%/37,5cl)

De kenmerkende aroma’s van Brettanomyces geven een landelijk en fruitig karakter. Een mooi rond biertje met een bittertje en zachte zuren.

NEVEL                                                 €8,50

Rust: een wilde saison (6%/37,5cl)

Rust is een houtgelagerde saison met warme houttonen, geel fruit en mout. Een gebalanceerd biertje met mooie zuren en een droge, wijnachtige afdronk.

De bieren van Nijmeegse brouwerij Nevel worden gebrouwen met lokaal geteelde granen, fruit en kruiden uit Voedselbos Ketelbroek en met wilde gisten. Al de bieren zijn laag in alcohol, goed doordrinkbaar en hebben een licht zuurtje.

Je drinkt dit bier als een goede wijn. We serveren ze in halve wijnflessen. Leuk om te delen!

NEVEL                                                 €9,50

Gloed: een wild fruitig bier (6%/37,5cl)

Gloed is een op hout gelagerd bier en heeft 6 maanden op hele kersen en zwarte bessen gelegen. Een vol biertje met veel fruit in de neus en een zacht zuurtje. 

NEVEL                                                 €9,50

Purper: een wild licht bier (4,4%/37,5cl)

Purper is een fris houtgerijpt licht biertje met een warm en kruidig karakter. Aroma's van appeltaart en lavendel maken dit een nostaligisch biertje. 

RABARBER-DENNEN                     €4,00

Huisgemaakt (25cl)

Een fris en fruitig rabarberdrankje met een toets van den. Droog en smaakvol. Heerlijk voor in het zonnetje!

KEFIR non-alcoholisch*

BLOESEM VAN SERING                 €4,00

Huisgemaakt (25cl)

Bloemig met tonic-achtige bitters. Licht bruisend met een verfrissend zoetje. Een bijzonder aperitief.

NEDERLANDSE DRUIVEN           €4,00

Huisgemaakt (20cl)

Een wittewijnachtig drankje. Licht bruisend, vol van smaak met een kleine beetje restsuiker. Ideaal voor bij een kaasplankje.

VLIERBLOESEM                              €4,00

Huisgemaakt (25cl)

Zomer in een flesje. Mooie balans tussen zoet en zuur met een lichte sprankeling. Heerlijk als aperitief. 

*door het vergistingsproces kan kefir sporen van alcohol bevatten

Neder

Dutch cuisine

06 53 72 99 78

brian@nederrestaurant.nl