Evenementen & Workshops
Zoals je misschien al gemerkt hebt worden we erg blij van al het moois uit Nederland.
We delen dit enthousiasme graag met je! Hieronder vind je een overzicht van de geplande fermentatie-workshops en wildplukwandelingen; evenementen waarin we een diepere duik nemen in Nederlandse producten, processen en de natuur.
Wildplukwandeling
Elke zaterdag neemt chefkok Brian je mee op avontuur door de Alkmaarse parken. Hij laat zien wat eetbaar is, waar je voor op moet passen en legt uit wat je thuis kunt maken met wilde planten. Onderweg krijg je een huisgemaakt wildplukdrankje en -hapje.
​
Wanneer: vanaf 19 april tot eind september, elke zaterdag
*met uitzondering van 26 april en 3 mei
Tijd: 11:00 tot 13:00
Onderleiding van: Brian
Kosten: €45
​
Tip: boek aansluitend een lunch en krijg €10 korting​


Lacto-fermentatie
In deze eendaagse (middag)workshop leer je wat lactofermentatie inhoudt. Je gaat dit niet alleen in theorie leren, maar ook praktisch toepassen door zelf zuurkool en kimchi te maken en we gaan eveneens fruit fermenteren. Je leert niet alleen de theorie en praktijk van fermentatie, maar ook hoe je dit dagelijks thuis kunt toepassen. In het online-gedeelte van de workshop leer je hoe je thuis de fermentatie kunt voltooien, pasteuriseren en hoe je het product goed kunt opslaan en gebruiken.
​
Wanneer: 25 mei en 20 juli
Tijd: 14:00 tot 17:00
Onder leiding van: Jordy
Kosten: €90
Azijn maken
Azijn is een onmisbare smaakmaker in de keuken. Maar hoe wordt azijn nu eigenlijk gemaakt? In deze special, van één middag, leer je hoe je thuis azijn kunt maken. We laten je zien hoe je azijn kunt maken van groenten, fruit of kruiden. Ook laten we je zien welke mogelijkheden er nog meer zijn om je azijn op de door jou gewenste smaak te krijgen. Je neemt je fermenten mee naar huis om te kunnen volgen wat er gebeurt.
​
Wanneer: n.n.b.
Tijd: 14:00 tot 17:00
Onderleiding van: Jordy
Kosten: €90
Fermentatie (3 dagen)
In deze driedaagse workshop duiken we in de basis van fermentatie, met een focus op lactofermentatie, non-alcoholische dranken en koji. Je leert hoe je zelf zuurkool en kimchi maakt. Hoe je kombucha en waterkefir brouwt. En je ontdekt de magie van witschimmel voor het maken van miso en garum.
We combineren theorie en praktijk, zodat je niet alleen het proces leert, maar ook weet hoe je thuis verder kunt werken. Iedere les krijg je gefermenteerde producten mee die je thuis kunt onderhouden. Op de volgende cursusdag bespreken we de bevindingen.
​
Wanneer: 15, 22 & 29 juni
Tijd: 14:00 tot 17:00
Onderleiding van: Jordy
Kosten: €260

Dranken
In deze eendaagse (middag)workshop leer je verschillende gefermenteerde dranken te maken. Je leert o.a. hoe je kombucha, waterkefir, shrub en kvass maakt. Je leert niet alleen hoe je de fermentatie start en voltooit, maar ook hoe je de dranken kunt combineren met een borrelhapje of een gerecht. In het online gedeelte van de workshop leer je hoe je de fermentatie thuis kunt afronden.
​
Wanneer: 18 mei en 27 juli
Tijd: 14:00 tot 17:00
Onderleiding van: Jordy
Kosten: €90
Agenda 2025
| workshop lacto-fermentatie
| workshop dranken
| workshop fermentatie (3-daags)
| workshop lacto-fermentatie
| workshop dranken
zo 25 mei
zo 18 mei​
zo 15 juni
zo 20 juli
zo 27 juli
​
| wildplukwandeling
elke zaterdag
t/m 19 juli
​