Evenementen & Workshops
Zoals je misschien al gemerkt hebt worden we erg blij van al het moois uit Nederland.
We delen dit enthousiasme graag met je! Hieronder vind je een overzicht van de geplande fermentatie-workshops en wildplukwandelingen; evenementen waarin we een diepere duik nemen in Nederlandse producten, processen en de natuur.
Lacto-fermentatie
In deze eendaagse (middag)workshop leer je wat lactofermentatie inhoudt. Je gaat dit niet alleen in theorie leren, maar ook praktisch toepassen door zelf zuurkool en kimchi te maken en we gaan eveneens fruit fermenteren. Je leert niet alleen de theorie en praktijk van fermentatie, maar ook hoe je dit dagelijks thuis kunt toepassen. In het online-gedeelte van de workshop leer je hoe je thuis de fermentatie kunt voltooien, pasteuriseren en hoe je het product goed kunt opslaan en gebruiken.
​
Wanneer: 17 november, 15 december, 5 januari of 26 januari
Tijd: 14:00 tot 17:00
Onder leiding van: Jordy
Kosten: €90
Azijn maken
Azijn is een onmisbare smaakmaker in de keuken. Maar hoe wordt azijn nu eigenlijk gemaakt? In deze special, van één middag, leer je hoe je thuis azijn kunt maken. We laten je zien hoe je azijn kunt maken van groenten, fruit of kruiden. Ook laten we je zien welke mogelijkheden er nog meer zijn om je azijn op de door jou gewenste smaak te krijgen. Je neemt je fermenten mee naar huis om te kunnen volgen wat er gebeurt.
​
Wanneer: 1 december
Tijd: 14:00 tot 17:00
Onderleiding van: Jordy
Kosten: €90
Koji
In deze eendaagse (middag)workshop leer je hoe je miso en sojasaus (shoyu) kunt maken met behulp van koji, een witschimmel die een cruciale rol speelt in het fermentatieproces. Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag met het maken van miso en sojasaus. We laten je zien hoe je de ingrediënten voorbereidt, de fermentatie start en hoe je het proces thuis kunt voortzetten. Omdat miso en shoyu één jaar tot 24 maanden nodig hebben om te rijpen laten we je in het online gedeelte zien waar je op moet letten tijdens deze rijping.​
​
Wanneer: 10 november, 8 december of 19 januari
Tijd: 14:00 tot 17:00
Onderleiding van: Jordy
Kosten: €90
Dranken
In deze eendaagse (middag)workshop leer je verschillende gefermenteerde dranken te maken. Je leert o.a. hoe je kombucha, waterkefir, shrub en kvass maakt. Je leert niet alleen hoe je de fermentatie start en voltooit, maar ook hoe je de dranken kunt combineren met een borrelhapje of een gerecht. In het online gedeelte van de workshop leer je hoe je de fermentatie thuis kunt afronden.
​
Wanneer: 24 november, 22 december (extra datum!) of 12 januari
Tijd: 14:00 tot 17:00
Onderleiding van: Jordy
Kosten: €90
Wildplukwandeling
De wildplukwandelingen van dit jaar zitten er op. Volgend voorjaar zullen we weer nieuwe wandelingen organiseren. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om er op tijd bij te zijn.
​
Zou je met een grote groep op pad willen (vanaf 8 personen)? mail naar info@nederrestaurant.nl misschien kunnen we toch nog een extra wandeling inplannen!
Agenda
| workshop inmaken v.s. fermenteren
| workshop koji
| workshop lacto-fermentatie
| workshop dranken
| workshop azijn
| workshop koji
| workshop lacto-fermentatie
| workshop dranken (extra!)
​zo 20 oktober
zo 10 november
​zo 17 november
zo 24 november
zo 1 december​
zo 8 december
zo 15 december
zo 22 december
| workshop lacto-fermentatie
| workshop dranken
| workshop koji
| workshop lacto-fermentatie
zo 5 januari
zo 12 januari
zo 19 januari
zo 26 januari
​