top of page

Evenementen & Workshops

Zoals je misschien al gemerkt hebt worden we erg blij van al het moois uit Nederland.

We delen dit enthousiasme graag met je! Hieronder vind je een overzicht van de geplande fermentatie-workshops en wildplukwandelingen; evenementen waarin we een diepere duik nemen in Nederlandse producten, processen en de natuur. 

647A6292.jpg

Lacto-fermentatie

In deze eendaagse (middag)workshop leer je wat lactofermentatie inhoudt. Je gaat dit niet alleen in theorie leren, maar ook praktisch toepassen door zelf zuurkool en kimchi te maken en we gaan eveneens fruit fermenteren. Je leert niet alleen de theorie en praktijk van fermentatie, maar ook hoe je dit dagelijks thuis kunt toepassen. In het online-gedeelte van de workshop leer je hoe je thuis de fermentatie kunt voltooien, pasteuriseren en hoe je het product goed kunt opslaan en gebruiken.

Wanneer: 6 oktober, 17 november, 15 december of 5 januari

Tijd: 14:00 tot 17:00

Onder leiding van: Jordy

Kosten: 90

Inmaken vs. Fermenteren

De herfst is aangebroken, je moestuintje is wellicht leeg en je kelder of voorraadkast is daardoor vol. Het is tijd om de inmaakpotten te vullen met ingemaakte en gefermenteerde groenten. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen fermentatie en inmaken? Onze fermentatietrainer Jordy neemt je mee in deze verschillen en de smaakvariaties die dit voor jou kan opleveren. Deze special duurt één middag en biedt je de inzichten om wortels, bieten, augurken, uien en fruit in te maken of te fermenteren. In het online-gedeelte laten we je zien hoe je het fermentatieproces goed afrondt en hoe je de producten goed kunt opslaan en gebruiken in gerechten.

Wanneer: 20 oktober

Tijd: 14:00 tot 17:00

Onderleiding van: Jordy

Kosten: €90

Koji

Gedurende deze workshop, die drie middagen beslaat, leer je van begin tot eind hoe je koji kunt gebruiken voor het maken van smaakmakers. We maken o.a. shoyu, miso, garum en shio koji. We beginnen de workshop met het maken van je eigen koji-gerst. Daarna gebruiken we deze gerst om de smaakmakers te maken. Je krijgt een fermentatie-leenbox mee naar huis om het gehele proces zelf te volgen. In het online-gedeelte begeleiden we je door de stappen die nodig zijn om je koji en smaakmakers te onderhouden. Je gaat naar huis met shoyu, garum, miso en shio koji. Onze chef Brian komt ook langs in deze cursus om je de culinaire wonderen van koji te laten zien en proeven.

Wanneer: start workshop op 27 oktober (+ 3 en 10 november)
19 januari (+ 26 januari en 1 februari)

Tijd: 14:00 tot 17:00

Onderleiding van: Jordy en Brian

Kosten: 240

647A3034.jpg

Dranken

In deze eendaagse (middag)workshop leer je verschillende gefermenteerde dranken te maken. Je leert o.a. hoe je kombucha, waterkefir, shrub en kvass maakt. Je leert niet alleen hoe je de fermentatie start en voltooit, maar ook hoe je de dranken kunt combineren met een borrelhapje of een gerecht. In het online gedeelte van de workshop leer je hoe je de fermentatie thuis kunt afronden.

Wanneer: 13 oktober, 17 november of 15 december

Tijd: 14:00 tot 17:00

Onderleiding van: Jordy

Kosten: €90

Wildplukwandeling

 

De wildplukwandelingen van dit jaar zitten er op. Volgend voorjaar zullen we weer nieuwe wandelingen organiseren. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om er op tijd bij te zijn. 

Zou je met een grote groep op pad willen (vanaf 8 personen)? mail naar info@nederrestaurant.nl misschien kunnen we toch nog een extra wandeling inplannen! 

Naamloos-441.jpg

Agenda

| wildplukwandeling (vol)

| workshop lacto-fermentatie

| workshop dranken

| workshop inmaken v.s. fermenteren

| workshop koji (3-daags)

| workshop lacto-fermentatie

| workshop dranken

za 13 juli

zo 6 oktober

zo 13 oktober

zo 20 oktober

zo 27 oktober

zo 17 november

zo 24 november

| workshop lacto-fermentatie

| workshop lacto-fermentatie

| workshop dranken

| workshop koji (3-daags)

zo 15 december

zo 5 januari

zo 12 januari

zo 19 januari

Tickets zijn te vinden via ons reserveringssyteem in de pop-up van de website.
De workshop gaat door vanaf de inschrijving van 6 personen.

bottom of page