top of page

Menu

Stad 
april - juni

647A4383.jpg

Non-alcoholische pairing €35

Alcoholische pairing €45

Menu 6 gangen €79

647A4515.jpg

alleen op woensdag en donderdag

Menu 4 gangen €59

Menu 5 gangen €69

We serveren een vast menu. Onze gasten dineren op vrijdag en zaterdag gelijktijdig. Het diner start om 19:30. Daarvoor is er tijd voor een aperitief en amuses. De avond duurt tot ongeveer tot 22:00.  Op woensdag en donderdag serveren we ook een 4- en 5-gangenmenu. De inloop is dan van 18:00 tot 19:30. Het menu bestaat uit kleine gerechten, geïnspireerd door de Nederlandse natuur. Elk seizoen in een ander thema. Bij het menu schenken we bijpassende, natuurlijke dranken van Nederlandse bodem zoals wijn, bier en cider. De non-alcoholische dranken maken we volledig zelf. Dit zijn gefermenteerde drankjes als kombucha, kefir en kwas, die speciaal zijn ontworpen bij de gerechten. 

Liever geen pairing? Vraag dan naar de kaart met Nederlands mooiste wijnen. 

Het menu is uit te breiden met kaas. Geen kaasplank, maar een selectie van speciale kazen die je los kunt bestellen. De kaas wordt geserveerd met een bijpassende garnituur en een optioneel, bijpassend drankje. 

In de winter van 2023 haalt Neder inspiratie uit de zee en haar duinen. Zo werken we met vis, schelpdieren en wier uit de zee. Met kruiden en specerijen uit de kwelder. Met wild en gevogelte uit de duinen. Met wintergroentes die groeien op zandgrond en geconserveerde vruchten als rozenbottel en duindoorn.

FredPeerdemanphoto -8350.jpg

Stad

april - juni

In het voorjaar staat Neder in het teken van de Stad. Het menu wordt geïnspireerd door de natuur in stedelijke gebieden, innovatieve projecten en duurzame initiatieven. We werken onder andere met duif en kreeftjes uit de gracht. Met pittige pepers en vanille uit een groene kas. Met kruiden uit het park en fruit uit de voortuin.

Waterplassen in Friesland

Rivier & Veld

In de zomer vormen rivieren en velden de inspiratie voor Neder. We koken met wat deze rijke gebieden ons geven. Met zoetwatervis en kreeft uit de rivier. Met wilde kruiden die we langs de oever vinden. Met wild en gevogelte van de tussengelegen velden. Met groentes van rivierkleibodem en fruit uit de boomgaard.

juli - september

Schoorlse bos

Bos

In het najaar keren we terug naar het bos en vieren we de wildernis. Zo werken we met wild en gevogelte uit het woud. Met wilde paddenstoelen. Met noten, kruiden en specerijen als dennennaalden, eikeltjes en herfstbladeren. Met prachtige najaarsgroenten en geconserveerde bosvruchten.

oktober - december

Vergezicht duinen

Zee & Duin

In de winter haalt Neder inspiratie uit de zee en haar duinen. Zo werken we met vis, schelpdieren en zeewier. Met kruiden en specerijen uit de kwelder. Met wild en gevogelte uit de duinen. Met wintergroentes die groeien op zandgrond en geconserveerde vruchten als rozenbottel en duindoorn.

januari - maart

Dineren bij Neder

Foto @ Melanie Beermann

Dieetwensen & allergieën

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met iedereen. We bieden, naast het gangbare menu, altijd een volledig vegetarisch menu aan. Heb je dieetwensen of allergieën? Geef dit aan bij de reservering en dan zorgen wij ervoor dat het goedkomt.

 

Een veganistisch menu is geen optie.

bottom of page