top of page

Menu

Zee & Duin
januari - maart

647A3853.jpg

Pairing met 5 glazen

Extra gang met kaas €10

Menu 6 gangen €85

Schelp2.jpg

Alcoholisch €45

Non-alcoholisch €35

Extra glas bij kaas €7/9

We serveren een vast menu. Onze gasten dineren gelijktijdig. Het diner start op vrijdag en zaterdag om 19:30 en op woensdag en donderdag om 19:00. Voor die tijd is er ruimte voor een aperitief en de amuses. 

Het menu bestaat uit kleine gerechten, geïnspireerd door de Nederlandse natuur. Elk seizoen in een ander thema. Bij het menu schenken we bijpassende, natuurlijke dranken van Nederlandse bodem zoals wijn, bier en cider. De non-alcoholische dranken maken we volledig zelf. Dit zijn gefermenteerde drankjes als kombucha, kefir en kwas, die speciaal zijn ontworpen bij de gerechten. 

Liever geen pairing? Vraag dan naar de kaart met Nederlands mooiste wijnen. 

Schoorlse bos

Bos

In het najaar keren we terug naar het bos en vieren we de wildernis. Zo werken we met wild en gevogelte uit het woud. Met wilde paddenstoelen. Met noten, kruiden en specerijen als dennennaalden, eikeltjes en herfstbladeren. Met prachtige najaarsgroenten en geconserveerde bosvruchten.

oktober - december

Vergezicht duinen

Zee & Duin

In de winter haalt Neder inspiratie uit de zee en haar duinen. Zo werken we met vis, schelpdieren en zeewier. Met kruiden en specerijen uit de kwelder. Met wild en gevogelte uit de duinen. Met wintergroentes die groeien op zandgrond en geconserveerde vruchten als rozenbottel en duindoorn.

januari - maart

In de winter van 2023 haalt Neder inspiratie uit de zee en haar duinen. Zo werken we met vis, schelpdieren en wier uit de zee. Met kruiden en specerijen uit de kwelder. Met wild en gevogelte uit de duinen. Met wintergroentes die groeien op zandgrond en geconserveerde vruchten als rozenbottel en duindoorn.

647A4383.jpg

Stad

april - juni

In het voorjaar staat Neder in het teken van de Stad. Het menu wordt geïnspireerd door de natuur in stedelijke gebieden, innovatieve projecten en duurzame initiatieven. We werken onder andere met duif en kreeftjes uit de gracht. Met pittige pepers en vanille uit een groene kas. Met kruiden uit het park en fruit uit de voortuin.

Naamloos-425.jpg

Polder

Om Alkmaar heen liggen velden en zoetwateren, die in de zomer veel te bieden hebben. Knoflook uit de Beemster, kleinfruit van de Pluktuin van Geesje, biodynamische zuivel van de Noorderhoeve en ook de Alkmaarse snoekbaars mag niet ontbreken! 

juli - september

Dineren bij Neder

Foto @ Melanie Beermann

Dieetwensen & allergieën

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met iedereen. We bieden, naast het gangbare menu, altijd een volledig vegetarisch menu aan. Heb je dieetwensen of allergieën? Geef dit aan bij de reservering en dan zorgen wij ervoor dat het goedkomt.

 

Een veganistisch menu is geen optie.

bottom of page