Over het menu

"Koken met wat de natuur ons biedt, in plaats van met wat wij verlangen van de natuur."

De thema's

De seizoenen betekenen veel voor ons. We tellen er 5; lente, voorzomer, hoogzomer, herfst en winter. Elk seizoen serveren wij een nieuw menu, met een nieuw thema. Zie hieronder de agenda. 

We werken enkel met schadewild, duurzaam gevangen vis, plaagdieren, groenten van het veld of uit onverwarmde kassen en kruiden uit de wilde natuur. De gerechten zijn afgestemd op het actuele aanbod van boeren, jagers, vissers en de natuur om ons heen. We maken gebruik van de overvloedige oogst uit warme maanden en conserveren dit voor later in het jaar, wanneer het product bij het thema past.

ingrediënt_lente_asperge.png
data_thema's.png

Drinken 

De drankmeester schenkt 6 bijpassende dranken bij het menu. Wijn, bier, cider, mede en cocktails. Allemaal uit Nederland, gemaakt van Nederlandse ingrediënten. Als je geen of weinig alcohol drinkt kan je ook genieten van bijpassende drankjes. Wij maken zelf non-alcoholische dranken als kombucha, kwast, shrub, kefir en gefermenteerde fruitsappen. Wij schenken geen gangbare frisdranken. Als afsluiter serveren we een warme extractie van inlandse kruiden en specerijen. Geen koffie. Dat groeit hier niet.

Eten

Eten bij Neder is een bijzondere ervaring. De gerechten zijn met veel zorg samengesteld en weerspiegelen het seizoen, de terroir en de cultuur van Nederland.

De koks brengen de gerechten aan tafel en vertellen het verhaal achter de producten en de bereidingswijze.

De gerechten en amuses van het menu vormen een harmonieus geheel en leiden de gasten in een vloeiende lijn van het begin naar het einde van de avond. Sommige smaken zijn comfortabel, sommige zijn uitdagend.

De avond

Het diner start voor alle gasten om 19:30. De avond duurt gemiddeld 3 uur. Hierin wordt het menu in een vloeiend tempo geserveerd. Tussendoor schenkt de drankmeester zijn bijpassende dranken. Naast de keuze voor een drankpairing hebben we ook een Nederlandse wijnkaart met de beste wijnen van ons land.

___

Menu | €95 

Alcoholische pairing | €48

Non-alcoholische pairing | €42

 
logo_neder.png

Nederland als leverancier