Over het menu

"Koken met wat de natuur ons biedt, in plaats van met wat wij verlangen van de natuur."

De seizoenen

De seizoenen betekenen veel voor ons. We tellen er 5; lente, voorzomer, hoogzomer, herfst en winter. Elk seizoen serveren wij een nieuw menu. Binnen de menu's veranderen de gerechten dagelijks. We zijn afhankelijk van het aanbod van de natuur.

We werken enkel met wild, duurzaam gevangen vis, plaagdieren (zoals rivierkreeft en wolhandkrab), groenten van het veld of uit onverwarmde kassen en kruiden uit de wilde natuur. De gerechten zijn afgestemd op het actuele aanbod van boeren, jagers, vissers en de natuur om ons heen. We maken gebruik van de overvloedige oogst uit warme maanden en conserveren dit voor in de winter. 

ingrediënt_lente_asperge.png
 

Eten

Eten bij Neder is een bijzondere ervaring. De gerechten zijn met veel zorg samengesteld en weerspiegelen het seizoen, de terroir en de cultuur van Nederland.

De koks brengen de gerechten aan tafel en vertellen het verhaal achter de producten en de bereidingswijze.

De gangen van het menu vormen een harmonieus geheel en leiden de gasten in een vloeiende lijn van het begin naar het einde van de avond. Sommige gerechten zijn comfortabel, sommige zijn uitdagend.

Drinken 

De drankmeester schenkt 6 bijpassende dranken bij het menu. Wijn, bier, cider, mede en cocktails. Allemaal uit Nederland, gemaakt van Nederlandse ingrediënten. Als je geen of weinig alcohol drinkt kan je ook genieten van bijpassende drankjes. Wij maken zelf non-alcoholische dranken als kombucha, kvas, shrub, kefir en gefermenteerde fruitsappen. Als afsluiter serveren we een warme extractie van inlandse kruiden en specerijen. Geen koffie. Dat groeit hier niet.

logo_neder.png